Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.10.2007. ХЕРСОН. Правлячий архієрей молитовно зустрів День свого небесного покровителя

В День святкування свята апостола і євангеліста Іоанна Богослова архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн відсвяткує свій День Ангела. Центральною подією, що привнесла ще більшого святкового піднесення і урочистості цьому дневі стало прибуття до Херсона чудотворного образу Пресвятої Богородиці «Призри на смирення».
Божественну літургію імениннику співслужили архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, архієпископ Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип, а також архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан. На богослужінні були пристутні представники місцевої влади, що висловити свої вітання та шану правлячому архієреєві.
О 9 годині відбулася урочиста зустріч ікони прибулими архієреями, кліриками Херсонської єпархії та гостями з інших єпархій. Після Літургії були поздоровлення, наповнені сердечним теплом щирих вітань, подяка гостям за те, що вони понесли труд і прибули до Херсона, щоб молитовно розділити радість цього урочистого дня.
Слід зазначити, що Чудотворна ікона до 17 жовтня ікона перебуватиме у кафедральному соборі. З 17 жовтня по 11 листопада православна святиня подорожуватиме по храмам і монастирям єпархії.
Прес-служба Херсонської єпархії