Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.10.2007. ВІННИЦЯ. Владика Симеон в монастирі звершив святкову Літургію

Архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив святкову Літургію в день свята небесного покровителя Лемешівської чоловічої обителі — апостола та євангеліста Іоанна Богослова. Священики, монахи і миряни з Вінницької, Тульчинської, Хмельницької та Донецької єпархії, які прибули у село Лемешівка, розділили свою радість з настоятелем архімандритом Феодосієм та братією монастиря.
Це невеличке село, розташоване біля Калинівки, районного центру, що на Вінниччині, стало відоме в багатьох куточках України завдяки місцевому монастирю і кожен, хто приїздить сюди, отримує духовну розраду. Особливо славляться місцеві монахи своїм працелюбством та гостинністю.
За час існування обителі виросли нові корпуси, побудовані й будуються руками братії, огороди, пасіка, дають змогу монастирю годувати паломників. Гордістю обителі є розарій троянд з багатьма тисячами кущів, які прикрашають головний храм на честь апостола Іоанна Богослова.
Владика Симеон привітав зі святом всіх віруючих, присутніх на святі, подякував братію за труди та висловив упевненість у тому, що молитвами небесного покровителя обителі Лемешівський монастир завжди буде джерелом і взірцем справжньої християнської любові.