Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.10.2007. КРИМ. Пройде двотижневий хресний хід по кримській землі

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України з 22 жовтня по 4 листопада в Криму відбудеться хресний хід з точним списком чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Кіккська» («Милостива»). Хресний хід по кримській землі проходитиме за маршрутом: Сімферополь (22-24 жовтня), Севастополь (25-27 жовтня ), Ялта (28-29 жовтня), Алушта(30-31 жовтня), Судак (30-31 жовтня) і Феодосія (3-4 листопада).
По інформації прес-служби Сімферопольської та Кримської єпархії, ікона привезена делегацією з острова Кіпр.
Ікона Пресвятої Богородиці «Кіккська» передана Кіпрською Православною Церквою в дар українському народу з нагоди 15-річчя Харківського Архиєрейського Собору. «З цією іконою паломники обійшли Кіпрський острів і торкнулися святинь храмів і монастирів, місць, які пов`язані із земним життям Пресвятої Богородиці і святих апостолів», — повідомили в Сімферопольській єпархії.
Ікона Божої Матері, іменована Милостива (Кіккська) (вшанування — 12/25 листопада і 26 грудня/8 січня) написана, за переказами, святим євангелbстом Лукою. Свою назву вона одержала від гори Кіккос, що на острові Кіпр.