Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Предстоятель Церкви відслужив літургію на честь чудотворної ікони

В день вшанування Православною Церквою Зимненської чудотворної ікони Божої Матері, пізню Божественну літургію просто неба очолив Предстоятель нашої Церкви, Блаженніший Володимир Митрополит Київський і всієї України. Йому співслужили ієрархи: митрополит Луцький і Волинський Нифонт; архієпископ Львівський і Галицький Августин; архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон; єпископ Мукачевський і Ужгородський Агапіт; єпископ Бердянський і Приморський Варнава; єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим; єпископ Шепетівський і Славутський Володимир та духовенство всієї України.
Святогорська Зимненська обитель зібрала тисячі паломників з усієї округи.
Урочистості розпочалися всенічною, згодом було відслужено акафіст до Божої Матері та нічну Божественну літургію, яку очолив намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел.
Святкове богослужіння завершилося хресним ходом з чудотворною іконою навколо Успенського собору монастиря, після якого Блаженніший владика нагородив орденами святого рівноапостольного князя Володимира губернатора Волині В. Н. Бондаря та мера міста Володимира-Волинського П. Д. Саганюка.
Зимненська ікона Богоматері — одна з найшановніших святинь в Україні. Згідно передання, цією іконою Константинопольський патріарх Миколай благословив святого рівноапостольного князя Володимира на шлюб з візантійською царівною Анною. В даний час святиня перебуває у Святогорському Успенському Зимненському ставропігіальному жіночому монастирі.