Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.09.2007. ОВРУЧ.Правлячий архієрей заохочує вчителів до викладання основ християнської етики

Архієпископ Овруцький і Коростецький Віссаріон, на зібранні благочинних призвав священників до ревного виконання своїх обов’язків та проявляти ініціативу і заохочувати віруючих вчителів до викладання в школах основ Православної віри. Перед початком навчального року, владика звернувся до освітян через ЗМІ з таким закликом:
«Шановні представники освіти, вчителі! До нас звертається багато батьків та дітей з проханням викладання в школах (можливо і шкільними віруючими вчителями) основ християнської моралі, віри. Приємно, що батьки вболівають за виховання своїх дітей, просять допомоги і в Церкви. Всім відомий той факт, до чого приводить безвір’я, атеїстична ідеологія, котра нав’язувалась нашому народу в минулому столітті. Від аморальності страждають діти, батьки. В Греції, де в кожному класі обов’язково викладається біблійна історія, закон Божий, як свідчить статистика, злочинність майже відсутня, а якщо має місце, то за рахунок в основному переселенців з Росії, України…
Шановано просимо вас, по згоді батьків, у школах району викладати предмет «Основи християнської етики», який уже викладається в місті Києві і в інших регіонах. Виховаємо нашу молодь морально стійкою, патріотичною, щоб нам і в глибокій старості мати від них, по заповіді Божій, шану. Бажаємо вам здоров’я, терпіння, благодатної Божої допомоги на педагогічній ниві і в житті на многії літа.»
Пресс-секретар єпархії
священик Олексій Жуковський