Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.08.2007. ХЕРСОН. В єпархії розробляють програму «Регіональна політика в контексті соціальних ініціатив Президента»

16 серпня 2007 року в Херсонській обладержадміністрації відбулася презентація цієї програми. На цей захід було запрошено представників громадськості, політикуму Херсону та області. Правлячий Херсонською єпархією Архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн також взяв участь у цій зустрічі.
«Зараз ми розробляємо комплексну програму, яка буде називатися «Регіональна політика в контексті соціальних ініціатив Президента», — про це у розмові з сайтом RAZOM сказав голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков: «Сьогодні вже в шести районах області ми відзвітували перед громадою про ті кроки, які були зроблені стосовно виконання програми Президента «Десять кроків назустріч людям» і незабаром презентуємо свої регіональні соціальні ініціативи.»
Серед пріоритетів програми її розробники декларують проблеми людей хворих на туберкульоз (відомо, що Херсонщина вже протягом п’яти років є лідером цієї хвороби на Україні), розробку стратегії покращення становища дітей у прийомних сім’ях і безпритульних дітей.
Як вже повідомляла прес-служба Херсонської єпархії на днях у єпархіальному управлінні відбулася зустріч з представниками обласної влади, де обговорювалися питання дітей-сиріт і шляхи співпраці між Церковою і державою на обласному рівні в цьому плані.
Як повідомив Борис Сіленков, обласна адміністрація днями провела позачергове засідання колегії, на якій було прийняте розпорядження про забезпечення ініціативи Президента щодо створення можливостей для вільного доступу до державних установ людей з обмеженими фізичними можливостями.
«Ми внесемо від Херсонщини пропозицію Президенту, щоб на базі Херсонської області в липні-серпні провести республіканську нараду з тієї програми, яку ми зараз започатковуємо на Херсонщині. Це дасть можливість показати динаміку розвитку регіону у контексті реалізації соціальних ініціатив Президента і узгодити подальші дії для втілення Острозьких ініціатив на регіональному рівні», — сказав голова Херсонської обласної державної адміністрації.
Прес-служба Херсонської єпархії.