Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.08.2007. ВІННИЦЯ. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі вшанували преподобного Серафима

Для кожного храму, де є мощі того чи іншого угодника Божого, день його пам’яті стає особливо урочистим. Таким був день пам’яті преподобного Серафима Саровського у вінницькому Спасо-Преображенському кафедральному соборі, де у спеціальному ковчезі зберігається частка мощей цього святого.
Святкову божественну літургію очолив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, якому співслужили єпископ Шепетівський і Славутський Володимир та представник Елладської Церкви єпископ Діавлійський Дамаскін. Присутність грецького ієрарха підкреслила особливу урочистість свята і наочно підтвердидила слова владики Симеона про те, що преподобний Серафим є святим, шанування которго не обмежується кордонами однієї держави. Цього святого знають і люблять в усьому світі. Про це говорив і владика Дамаскін, звертаючись до парафіян, які заповнили кафедральний собор.
Особливим цей день був і для першого ставленика, якого рукоположив на своїй новій кафедрі архієпископ Симеон. Благодать дияконського служіння від його рук прийняв випускник Київської Духовної Академії Олексій Юрчик, який буде направлений на служіння в одному з храмів обласного центру.
Радість свята у кафедральному соборі відчувалася і протягом усього дня, коли люди приходили, щоби прикластися до мощей преподобного Серафима і своїм серцем почути від нього ті слова, якими він вітав кожного, хто приходив до його келії в будь-яку пору року: „Христос воскрес, радість моя!”.
Прес-служба Вінницької єпархії.