Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.07.2007. КИЇВ. Перерахованих коштів на укріплення пагорбу Андріївської церкви не вистачає

У червні цього року київський мер розпорядився передати Національному заповіднику «Софія Київська» права замовника на роботи з реконструкції і реставрації споруд павільйону «Золоті ворота», Брами Заборовського та комплексу захисних заходів з укріплення пагорбу Андріївської церкви. В зв’язку з таким розпорядженням, всю документацію щодо цих робіт передано заповіднику.
Як повідомляє „Офіційний портал Київської міської влади”, замовнику доручено здійснити відповідні роботи впродовж 2007-2008 року. Що ж до генеральної проектної організації та генеральної підрядної організації, то вони, згідно з вимогами законодавства, визначатимуться на тендерній основі.

Державна субвенція на реконструкцію об’єктів Національного заповідника «Софія Київська» цьогоріч запланована в розмірі 6 млн.757 тис. грн. З цих коштів уже перераховано 4 млн. 26 тис. грн., але вони передбачені на реставрацію інших його об’єктів.

Як повідомила заступник начальника Головного управління з питань охорони культурної спадщини Олена Тупчій, перед затвердженням державного бюджету виключно керівництво заповідника надає пропозиції щодо того, на які саме об’єкти потрібні кошти, тобто міська влада жодним чином не має права втручатись у процес перерозподілу відповідних фінансів.

Тому, враховуючи порушене нещодавно питання щодо плачевного стану території навколо Андріївської церкви, представники «Софії Київської» самостійно повинні звернутись до Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України з проханням змінити цільове призначення вже виділених ним коштів і «перекинути» їх на протизсувні заходи біля храму.

Однак, за словами першого заступника генерального директора заповідника Вадима Кириленка, цих коштів для відновлювальних робіт все одно не вистачить, тому вони звернулися до Міністерства регіонального розвитку та будівництва України з проханням виділити на аварійно-відновлювальні роботи додаткові кошти з резервного фонду держбюджету.

РІСУ