Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2007. КИЇВ. У річницю Скнилівської трагедії Предстоятель УПЦ звернувся з посланням

У своєму посланні Митрополит Київський і всієї України Володимир сказав: «Дорогі співвітчизники, брати і сестри!
Сьогодні ми молитовно поминаємо жертв катастрофи на Львівському летовищі «Скнилів». П’ять років минуло з часу тієї трагічної події, яка відкликнулася біллю в серцях мільйонів українців і всіх чад Української Православної Церкви.
Проте і сьогодні не втихає біль, який, як і пам’ять про тих, хто загинув, навіки залишилась в серцях їх батьків і матерів, чоловіків і жінок, братів і сестер. Нічим неможливо замінити ці страшні втрати. Осиротіли всі ми, зібрані в єдине Тіло Христове, Його святу Церкву, в якій кожна людина є її членом і її неповторною частиною, тому що в кожній людині по своєму відобразився образ Божий.
І сьогодні, як і п’ять років назад, ми невпинно підносимо молитви до Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, прохаючи Його упокоїти душі жертв цієї страшної катастрофи там, «идеже несть болезнь, печаль, ни воздыхание, но жизнь безконечная». Ми молимо Всеблагого Іскупителя зцілити душевні рани рідних загиблих і зменшити їх скорботу, перетворивши її на молитовну радість про спасіння душ всіх, хто невинно прийняв кончину. Будемо також молити Господа, щоби Він по всещедрій благості Своїй направив русло життя нашого народу і всієї нашої багатостраждальної Вітчизни в мирі і благополуччі.
Прикликаю на всіх Боже благословення.
З любов’ю у Христі
ВОЛОДИМИР,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ 1 ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ»