Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.07.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Єпископ Никодим прийняв участь у святкуванні пам’яті ікони Богоматері «Турковицька»

У день Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні Польська Православна Церква відзначає свято Турковицької ікони Божої Матері. Цього року вперше за понад пів століття урочистості відбувалися у самих Турковичах, на місті знищеного православного монастиря, що відроджується нині. Люблінсько-Холмська єпархія Польської Православної Церкви особливо співпрацює з Низкиницьким Успенським монастирем, що на Волині. Понад 120 чоловік зі всієї Волині, а також хор „Волинські дзвони” вирушили у паломництво до святині Холмської землі.
Вечірнє богослужіння Божественну літургію у співслужінні численного духовенства очолив Блаженніший Сава, митрополит Варшавський і всієї Польщі. Під час Всенічного бдіння відбулося освячення та встановлення хрестів на куполи храму.
У святкування пам’яті православної святині Українську Православну Церкву представляв єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим.
Після Літургії зі словами привітання до присутніх звернувся архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Після богослужіння відбувся духовний концерт. Перед від’їздом, прощаючись волинські прочани щиро подякували архієпископу Авелю за надану можливість побувати у цьому святому місці, адже усі транспортні витрати взяв на себе владика і всі українські паломники подорожували у Польщу безкоштовно.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії