Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.07.2007. КИЇВ. ГК «Фокстрот» презентує програму соціальної адаптації вихованців дитячих будинків

20 липня об 11-00 у конференц-залі ГК „ФОКСТРОТ” відбудеться презентація комплексної Програми соціальної адаптації підлітків-вихованців дитячих будинків, ініційованої ГК „ФОКСТРОТ” та Благодійним фондом „Крона”.
Анонсована Програма є ІІ етапом Всеукраїнського соціального проекту для вихованців дитячих будинків України „Велике серце маленького життя”, ініційованого минулого року ГК „ФОКСТРОТ” спільно із Місією соціальної допомоги дітям Української Православної Церкви до Року захисту прав дитини в Україні .
У 2006 році перший етап соціального проекту „Велике серце маленького життя” складався з двох частин: створення першого за історію України повнометражного дитячого художнього фільму режисера Олександра Жовни „Маленьке життя” (фільм знято, триває монтаж) та проведення Всеукраїнського конкурсу творчості вихованців дитячих будинків України „Велике серце маленького життя”(серед 13 тисяч дитячих образотворчих робіт та 5 тисяч літературних творів на тему „Духовний початок: надії та мрії” відібрано найкращі 100, автори яких відзначені грошовими рахунками та цінними подарунками).
У 2007 році ініціатори проекту вирішили допомогти 15-16 річним вихованцям сиротинців у повноцінній інтеграції у соціальне та професійне життя. Для цього було започатковано річну комплексну Програму адаптації сиріт, спрямовану на підтримку обдарованих підлітків у переході їх по завершенню школи у доросле, самостійне життя. 1 серпня починається поширення інформації про програму в мережі шкіл та закладів для дітей-сиріт, проведення творчого анкетування серед підлітків, які виховуються у дитячих будинках України.
• Під час презентації Програми у прес-конференції візьмуть участь члени оргкомітету соціального проекту – голова Ради засновників ГК „ФОКСТРОТ” та голова Наглядової ради Благодійного фонду „Світ дитини” Георгій Дігам, голова Правління концерну «НІКО» Андрій Валерійович Шелюг, голова Правління Благодійного Фонду „Крона” Олена Мацібох, голова Місії соціальної допомоги дітям УПЦ архімандрит Філарет (Кучеров), представники міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство освіти та науки України, режисер та письменник Олександр Жовна. Про свої враження від першого етапу проекту розкажуть діти-переможці минулорічного творчого конкурсу.
Учасники повідомлять про умови участі соціальних закладів у ньому й анонсують, які етапи реалізації програми розроблені для переможців відбіркового туру. Звертаємося до Вас із проханням інформаційно підтримати офіційний старт Програми „Велике серце маленького життя”, аби якомога більше дітей з вітчизняних сиротинців взяли участь у цьому творчому проекті.
Чекаємо на Вас за адресою: Київ, вул. Дорогожицька, 1, центральний офіс ГК „ФОКСТРОТ”. Завчасно дякуємо за співпрацю!
Акредитація журналістів за телефоном: 247 — 70 – 15.