Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.07.2007. УЖГОРОД. Закарпатські рятувальники знайшли 9 греко-католиків, що заблукали в Карпатах

Ввечері 11 липня в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшла інформація від групи туристів, яка складалася з 23 чоловік, що в районі полонини Бербенеска Рахівського району від них, відстало 9 чоловік (2 дорослих та 7 підлітків).
Група туристів, яка була організована священниками греко-католицької громади сіл Богдан та Великий Бичків, вийшла в гори ще 8 липня та мала за мету пройти по гірському маршруту від гори Петрос до Чорної Гори.
10 липня в районі полонини Бребенеска через складні погодні умови 9 чоловік, серед яких 7 підлітків, відстало від основної групи. Основний склад туристів зійшов на Чорну Гору та подався до полонини Щавник, звідки на автомобілі вони спустилися до села Богдан.
Через відсутність мобільного покриття, спроби зв’язатися з групою, яка відстала, не увінчалися успіхом, тоді вони вирішили про це повідомити місцевих рятувальників.
Як розповів командир Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону Віктор Опаленик, на пошуки було відправлено чотирьох рятувальників Рахівського гірського пошуково-рятувального пункту (ГПРП) та приведено у підвищену готовність рятувальників Лазещинського ГПРП. На випадок, якщо група потрапить на територію сусідньої Івано-Франківської області – заручилися й підтримкою місцевих рятувальників. — Маючи номери телефонів керівника групи 30-річного пастора, рятувальники відіслали йому SMS–повідомлення з інформацією, що їх шукають та куди їм необхідно йти.
О 20:30 11 липня група вийшла на зв’язок й повідомила своє місцезнаходження. В районі села Луги біля контрольно-пропускного пункту Карпатського біосферного заповідника вони й зустрілися з рятувальниками.
Звідти автотранспортом туристів доправили до райцентру. Загрози життю та здоров’ю людей не було, повідомили «UA-Reporter.com» у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.