Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.07.2007. УЖГОРОД. ВідбулосьЗасідання Спеціалізованої Вченої Ради Ужгородської Богословської Академії

В Ужгородській Українській Богословській Академії імені святих Кирила і Мефодія, відбулося засідання спеціалізованої Вченої Ради під головуванням ректора УУБА проф.-прот. Віктора Бедь, в присутності Преосвященних Агапіта, єпископа Мукачівського і Ужгородського, почесного доктора Богослов’я та Іпполита, єпископа Хустського і Виноградівського кандидата Богослов’я.
Рішенням Спеціалізованої Вченої Ради науковий ступінь доктора філософії в галузі освіти присвоєно першому проректору Карпатського Університету ім. А. Волошина Артьомовій М.Г. за дисертаційне дослідження на тему “Концептуальні засади створення моделі духовно-навчально-наукового комплексу “Ужгородська Українська Богословська Академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський Університет імені Августина Волошина” в умовах виникнення глобальної цивілізаційної суперсистеми, збереження макрохристиянського світу, розвитку православної цивілізації” та науковий ступінь доктора Богослов’я — архімандриту Герману (Ледіну) (Липецька і Єлецька єпархія Руської Православної Церкви) за дисертаційне дослідження на тему: “Два образи монашеського подвигу згідно святоотеческій спадщині преподобних Йосифа Волоцького і Ніла Сорського”.
Рішенням цієї ж Спеціалізованої Вченої Ради УУБА, з благословіння Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви та відповідно з благословіння правлячих архієреїв нострифіковано дипломи кандидатів Богослов’я на дипломи докторів Богослов’я викладачів Київської Духовної Академії протоієреїв Дмитра Денисенка, Володимира Савельєва та Дениса Мартишина, в.о. секретаря Смоленської єпархії Володимира Амельченкова (Руська Православна Церква) та ректора Луганського духовного училища протоієрея Володимира Конончука.
Після закінчення процедури щодо захистів дисертаційних досліджень і нострифікації дипломів, Преосвященнійший Агапіт, Єпископ Мукачівський і Ужгородський, почесний доктор Богослов’я, Преосвященнійший Іпполит, Єпископ Хустський і Виноградівський, кандидат Богослов’я та ректор Академії проф.-протоієрей Віктор Бедь урочисто в присутності професорсько-викладацької корпорації вручили дипломи магістрів Богослов’я — десяти випускникам Академії.

Прес-служба УУБА.