Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Региональная конференция „Духовная безопасность Украины”

Региональная конференция „Духовная безопасность Украины”

25.01.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулася регіональна конференція „Духовна безпека України”
23 січня у місті Ковелі відбулася регіональна конференція „Духовна безпека України”. За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, церковно-світський форум організували активісти Всеукраїнського об’єднання „Путь православних” при підтримці волинських архієреїв – митрополита Луцького і Волинського Нифонта та архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Симеона.
У роботі конференції взяли участь понад п’ятсот учасників: духовенство обох волинських єпархій, представники влади, освітяни, медики, працівники виправних закладів, делегати від дев’яти єпархій УПЦ. У своїй доповіді „Нагальна потреба консолідації суспільства навколо проблеми духовної безпеки нації” архієпископ Львівський і Галицький Августин визначив основні фактори духовної загрози, що постають перед суспільством, та висловив православне бачення шляхів її подолання.
На думку учасників форуму, основними чинниками небезпеки є тотальна бездуховність суспільства, зміщення моральних ціннісних орієнтирів, агресивна пропаганда насилля і аморальності в ЗМІ. Обговорювалися проблеми поширення деструктивних культів, алкоголізму, наркоманії та СНІДу.
Серед доповідачів були відомі в Україні священики-богослови Олексій Добош та Андрій Ткачов. Останній у своїй емоційній промові закликав священиків використовувати той величезний потенціал, який є у Церкви. “Треба бути оптимістами, – сказав о. Андрій, – і використовувати всі можливості, яких у нас немало, для проповіді Слова Божого. Ми не можемо вплинути на редакційну політику телеканалів, але кожен може вимкнути телевізор, коли там показують щось непристойне”.
Особливого резонансу набула тема взаємин Церкви зі школою, адже впровадження викладання ”Основ християнської етики”, на думку учасників конференції, є важливим чинником виховання духовно здорових членів суспільства.