Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Військовики відзначили архієпископа Симеона

22 березня делегація офіцерів Збройних Сил України на чолі з начальником штабу 13-ого армійського корпусу генерал-майором Сергійєм Горошніковим відвідала Свято-Успенський кафедральний собор Володимира-Волинського.
Оглянувши древній храм і помолившись біля його святинь військові мали зустріч з архієпископом Володимир-Волинським і Ковельським Симеоном.
Слід зауважити, що Володимир-Волинська єпархія активно співпрацює з військовими частинами, дислокованими на її теренах. Священики часто зустрічаються з особовим складом, проводять духовні бесіди, служать молебні. На території 51 Волинської механізованої бригади, що дислокується у Володимирі-Волинському збудовано каплицю на честь св. Олександра Невського. Традиційними є великодні та різдвяні служби, відтак священик завжди благословляє солдатам святковий стіл. Частим гостем військових є й сам архієпископ.
У ході зустрічі генерал-майор Сергій Горошніков подякував владиці за постійну турботу про військовослужбовців, молитви, повчання та допомогу. Від імені Міністра оборони України «за особистий внесок у справу реформування, розвитку та забезпечення життєдіяльності та заслуги перед Збройними Силами України» генерал-майор нагородив архієпископа Симеона медаллю «15 років Збройним Силам України».
Офіційний сат Володимир-Волинської єпархії