Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2007. КИЇВ. Малозахищені кияни отримають до Великодня матеріальну допомогу

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження щодо надання згідно рішення більшості депутатів в Київраді одноразової адресної матеріальної допомоги з нагоди святкування Великодня.
Як повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька, розпорядження Київської міської державної адміністрації «Про надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим категоріям малозахищених верств населення м. Києва з нагоди святкування Великодня у 2007 році» прийнято з метою додаткового соціального захисту окремих категорій мало захищених верств населення м. Києва. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Цим розпорядженням передбачено виділення коштів в сумі 29,8 млн. грн. Головному управлінню соціального захисту населення для надання одноразової матеріальної допомоги:
1 .Окремим категоріям малозахищених верств населення м. Києва із числа непрацюючих пенсіонерів та одержувачів державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»:
100 грн. — кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (до 380 грн.);
75 грн. — кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від одного до півтора розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (до 570 грн.);
50 грн. — кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від півтора до двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (до 760 грн.).
2. Непрацюючим особам, які отримують державну соціальну допомогу, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» — у розмірі 50 грн. кожній.
Відповідно до цього розпорядження допомогу отримають близько 390 тисяч киян.