Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.03.2007. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир мав зустріч з представниками Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви

17 березня у своїй резиденції в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі Блаженніший Митрополит Володимир прийняв єпископа Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви з Берліну доктора Вольфганга Губера — голову Ради Євангелічної Церкви та супроводжуючих його осіб: єпископа Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України Георга Гюнча, голову Німецької Євангелічно-Лютеранської громади святої Катерини в Києві Петера Захі та першого секретаря відділу культури, освіти та меншин при посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні Жан-П’єра Фрьолі.
Під час бесіди обговорювалася низка питань міжконфесійного діалогу в Україні та взаємовідносин між представниками різних віросповідань.
Вольфганг Губер проінформував Митрополита Володимира про духовний стан сучасного європейського суспільства, який у своїй більшості, на його думку, є не найкращим, та взагалі не таким, яким би його хотілося бачити християнину.
Блаженніший Владика поділився з гостем спогадами про часи свого служіння в Західній Європі, а також просив передати вітання тим, з ким свого часу мав нагоду спілкуватися та співпрацювати. Предстоятель розповів гостям про нагальні проблеми Православної Церкви в Україні та Києві зокрема, з огляду на існуючий розкол, який дестабілізує релігійну ситуацію. Сказав він і про складнощі у церковно-державних відносинах, які багато в чому обумовлені деструктивною діяльністю розкольників.
Насамкінець сторони обмінялися пам’ятними подарунками, після чого гості оглянули Києво-Печерську Лавру та її святині.
Сайт «Українська Православна Церква»