Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.03.2007. ЄРУСАЛИМ. Предстоятель Української Православної Церкви вручив Патріарху Феофілу III орден преподобних Антонія і Феодосія Печерських

10 березня, під час своєї паломницької поїздки до Єрусалима, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у кулуквії Гробу Господнього. Йому співслужили супроводжуючі архієреї та священнослужителі, а також клірики храмів міста. Тогож дня Предстоятель УПЦ мав зустріч з Предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви Патріархом Феофілом III. Блаженніший Владика подякував Патріарху за можливість вклонитися частці Чесного і Животворящого хреста Господнього, яку він надав православним українцям у липні 2006 року.
Предстоятелі також говорили про давній і тісний духовний зв’язок між вірними обох Церков. Блаженніший Митрополит Володимир подякував Патріарху за гостинність, з якою щороку приймають у Єрусалимі українських паломників.
Від імені Священного Синоду Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир нагородив Патріарха Єрусалимського орденом преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських I ступеня. Цієї ж нагороди удостоєний митрополит Вострійський Тимофій, який власне і привіз частку Хреста Господнього до України, а також секретар Священного Синоду Єрусалимської Православної Церкви архімандрит Аристарх.
На зустрічі був присутній перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський. Виконуючи доручення мера столиці Леоніда Черновецького, він вручив Блаженнішому Патріарху Феофілу III Почесну грамоту Київської міської ради.
У неділю, 11 березня, Блаженніший Митрополит Володимир співслужив Предстоятелю Єрусалимської Православної Церкви за Божественною літургією на Гробі Господньому. Після закінчення богослужіння відбувся традиційний хресний хід з часткою Чесного Животворящого Хреста Спасителя.
Сайт “Українська Православна Церква”