Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.03.2007. ЛЬВІВ. Уніати чинять насильство над православними віруючими

Архієпископу Львівському і Галицькому Августину надійшов рапорт настоятеля Свято-Михайлівського храму с. Верчани Стрийського благочиння
протоієрея Петра Самоїла. Цей документ ще раз засвідчує факти утисків, яких зазнають православні з боку уніатів на Львівщині. Наводимо повний текст документу: “Наша громада придбала в магазині церковних товарів, що у Львові, гарний, дорогий жертовник на заміну звичайного столика. Я про це попередив священика УГКЦ Богдана Дмитріва.
В неділю, 4 березня, наша черга служити попала на ранок, жертовник ми поставили новий. Після нас служила громада УГКЦ, свящ. Богдан Дмитрів покропив водою жертовник, і ми нормально свою службу відбули. Приблизно о 13.30 я прийшов в храм хрестити дитину. Багато парафіян УГКЦ чекали на мене. Стали погрожувати, що викинуть на дрова жертвенник, що храм належить тільки УГКЦ, а православні тільки орендують їхнє приміщення. Все це було на високих тонах в вівтарі церкви. Жертовник вже був ними пересунутий до бокових дверей, на мої прохання не рухати нічого тут, бо гріх будуть мати, — шум, шарпанина. Парафіяни УГКЦ Григорій Бучинський і Федір Бабій самовільно відкрили завісу Царських врат, потім самі Царські Ворота і через них, бо в бокові двері не проходив, винесли жертовник до дзвіниці. Ми принесли його знову, та знову почули погрози, що нашу громаду не пустять на почергове богослужіння”.