Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.02.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Журналісти Волині відвідали Успенський Низкиницький монастир

У День Стрітення Господнього Успенський Низкиницький монастир відвідали журналісти зі всієї Волині. Цього дня редакція нововолинської міської газети «Наше місто» відмічала 10-літній ювілей від дня свого існування. Привітати колег приїхали головні редактори всіх районних газет області. Чільне місце в програмі урочистостей займала екскурсія у Свято-Успенський Низкиницький монастир, що розташований на околиці Нововолинська. Вже стало традицією, що гості молодого міста неодмінно заходять у цю старовинну обитель, ознайомлюються з її історією, моляться біля святинь.
Гості оглянули храми обителі, приложилися до реліквій, спустилися в крипту під Успенським храмом, де спочивають останки фундатора монастиря – відомого діяча XVII ст., дипломата, політика, мецената, Київського воєводи Адама Киселя. Благочинний обителі ієромонах Стефан (Хільчук) розповів про монастирське життя та відповів на чисельні питання.
Головний редактор газети «Наше місто» Ігор Лісовий поділився своїми враженнями: «Серед мирських людей, часто існує думка, що ченці це суворі й непривітні люди, які пішли в монастир через якусь життєву трагедію чи невдачу. Проте, коли ближче познайомитися з цими людьми, розумієш, що це – обранці Божі, які відмовилися від усього задля служіння Богу і людям. Для мешканців Нововолинська Низкиницький монастир є ніби скарбницею духовності, і навіть прихожани інших храмів час від часу приходять суди, щоб насолодитися прекрасним богослужінням, помилуватися вишуканими квітниками на монастирському подвір’ї, взагалі подихати повітрям, що огортаю цю древню святиню».
Закінчилася екскурсія приємним спілкуванням в монастирській трапезній. Братія пригощала гостей чаєм із запашним монастирським медом.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії