Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2007. КИЇВ. У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась презентація Молитвослову для незрячих

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України в рамках проекту “Побачити Бога кінчиками пальців” в Синодальному залі резиденції Предстоятеля УПЦ відбулась презентація першого видання Молитвослову для незрячих.
Це видання, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Володимира та за сприяння митрополита Луцького і Волинського Нифонта, видане у Волинській єпархії, підготовлене священиком Валентином Марчуком. Молитвослов є довгоочікуваним першим виданням з числа запланованих до видавництва видань для незрячих людей.
На урочистостях крім Предстоятеля УПЦ і владики Нифонта були присутні о. Валентин Марчук та священики і громадські діячі, що брали участь у підготовці видання Молитвослову. Прибули також і вірні з Волині.
“Фізична сліпота – це велике страждання для людини. Цих людей багато. І більшість з них, глибоко віруючі люди, адже страждання наближає до Бога. Вони потребують нашої уваги й допомоги. Хоч вони не мають фізичного зору та наділені іншим – духовними очима, і це дає їм можливість пізнати Бога. Молитвослов, щойно надрукований у кількості 650 примірників стане доброю нагодою на шляху до духовної досконалості”, — сказав Митрополит Володимир.
Не залишатися байдужими до проблеми незрячих людей на Україні – позиція Української Православної Церкви, і допомога незрячим стає для Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври доброю традицією. Так, в рамках проекту «Побачити Бога кінчиками пальців», 15 жовтня 2006 року, в монастирі пройшов благодійний вечір, на якому незрячі дітки, з спільноти «Світ на дотик», з рук Блаженнійшого Володимира отримали в подарунок унікальні рельєфні ікони, створені спеціально для сліпих.