Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2007. КИЇВ. Співробітники Синодального відділу благодійності та соціального служіння провели низку чергових семінарів

Триває робота працівників Всеукраїнського Благодійного Фонду «Віра. Надія. Любов», створеного на базі Відділу благодійності, в сфері протидії торгівлі людьми. Цього разу навчальні лекції були проведені в Чернігівському духовному училищі регентів-псаломщиків, Сумському пастирсько-богословське духовному училищі, Корецькому регентському духовному училищі, Городецькому духовному училищі регентів-псаломщиків і Полтавському місіонерському духовному училищі . Даний захід був проведений за підтримки Міжнародної Організації з Міграції (МОМ). Основним питанням семінару стало питання ролі Церкви у вирішенні проблеми торгівлі людьми. І як показало опитування після тренінгу, більшість студентів з’ясувала для себе не тільки роль та можливості Церкви, але й визначилась з власним внеском у важку справу подолання цього соціального лиха.
Окрім того, в Корецькому регентському духовному училищі і Городецькому духовному училищі регентів-псаломщиків за сприянням Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні був проведений семінар з питань участі УПЦ в боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД.