Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2007. КИЇВ. Новий голова Громадської ради при Міністерстві оборони України отримав церковне благословення

У Києво-Печерській Лаврі відбулась зустріч голови Громадської ради при Міністерстві оборони України Бориса Андресюка з головою Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископом Львівським і Галицьким Августином.
Новообраний голова відвідав Синодальний відділ з метою отримати церковне благословення на виконання своїх обов’язків і для обговорення шляхів подальшого співробітництва.
Борис Андресюк розповів про специфіку роботи свого органу, створеного для громадського контролю над силовими структурами, що робить прозорими Збройні Сили перед суспільством. Під час розмови було наголошено про важливість та необхідність присутності військового духовенства серед людей у погонах. Архієпископ Августин побажав високому гостю Божої допомоги у відповідальній роботі, зазначивши, що нинішня ситуація у Збройних Силах вказує на необхідність уваги зі сторони суспільства, в тому числі духовної турботи про військових. Владика висловив надію, що при новому керівництві Громадської ради Церква матиме ще більші можливості для виконання своєї місії у армії.