Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.02.2007. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви та міністр охорони здоров’я обговорили перспективи співпраці між священиками та лікарями країни

31 січня Блаженніший Митрополит Володимир прийняв у своїй предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі міністра охорони здоров’я України Юрія Поляченка. Сторони обмінялися думками з приводу подальшого розвитку співпраці між священнослужителями та лікарями країни.
У зустрічі також взяли участь голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння УПЦ протодиякон Сергій Косовський і керівник Місії соціальної допомоги дітям архімандрит Філарет (Кучеров).
Вони розповіли гостю про найважливіші напрямки роботи своїх структурних підрозділів, а також попросили міністра, по можливості, підтримувати на державному рівні ініціативи та соціальні починання православних священників.
Юрій Поляченко ознайомився зі звітами про діяльність Синодальних відділів за минулий рік; він подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за пастирську опіку над лікувальними закладами не лише у столиці, але й в багатьох інших регіонах України.
Предстоятель благословив міністра охорони здоров’я на подальші труди, а на добру згадку про візит до Києво-Печерської Лаври подарував йому альманах про життя цієї стародавньої обителі.
“Українська Православна Церква”