Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2007. ВАРШАВА. Архієреї Української Православної Церкви взяли участь у хіротонії нового єпископа Польської Автокефальної Православної Церкви

Чин наречення та хіротонії намісника Яблочинського Свято-Онуфріївського монастиря архімандрита Георгія (Паньковського) у єпископа Сем’ятицького, вікарія Варшавської митрополії, очолив Предстоятель ПАПЦ Блаженніший Савва, Митрополит Варшавський і всієї Польщі. Богослужіння відбулося у кафедральному соборі Польської Церкви – Варшавському храмі св. Марії Магдалини.
Крім єпископату Польської Церкви у таїнстві взяли участь архієреї з Канади, Греції та України. За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира УПЦ представляли архієпископи Переяслав-Хмельницький Митрофан, Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем та єпископ Хотинський Мелетій.
Такий собор єпископів став свідченням соборності Церкви та єдності Вселенського Православ’я.
На урочистостях були присутні представники інших конфесій, зокрема кардинал Йозеф Глемп.
Новому єпископу Сем’ятицькому — 33 роки, він доктор богослов’я. Свій духовний шлях почав в православному чоловічому монастирі Благовіщення Пресвятої Богородиці в Супраслі, де й прийняв чернецтво. Потім вивчав богослов’я в Росії та Греції. До свого обрання єпископом архімандрит Георгій (Паньковський) шість років був намісником найдавнішого в Польщі православного чоловічого ставропігиального монастиря Святого Онуфрія в містечку Яблечна (Люблінське воєводство).