Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.01.2007. РІВНЕ. Архієпископ Варфоломій звернувся з листом до прем’єр-міністра Віктора Януковича щодо порушення прав віруючих у Рівненській області

Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся з листом до прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Проблема, яку порушив владика перед прем’єр-міністром, полягає в тому, що ось вже більше місяця через зволікання голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука не виконується рішення Апеляційного суду про передачу Воскресенського храму в Острозі його законним власникам – православній громаді УПЦ. Владика в листі вказав, що обласна влада, яка закликає всіх до законослухняності, сама порушує чинне законодавство.
Як повідомляла прес-служба УПЦ, Василь Червоній за часів свого губернаторства у Рівненській області, порушуючи законодавство України, відібрав Воскресенський храм у місті Острог у православної громади канонічної Української Православної Церкви і передав його розкольникам з так званого “київського патріархату”. Православна громада боронила і боронить свій храм, суди визнали незаконність рішення колишнього губернатора. Останнє таке рішення прийняв Апеляційний суд 21 грудня 2006 року.