Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2007. ЛЮБЛІН (ПОЛЬЩА). Українська молодь святкувала Маланку

14 січня у Любліні відбулася українська новорічна забава „Маланка”. Цей святковий захід організувало Українське Товариство у Любліні за сприяння православної парафії св. Петра Могили, Фундації „Молода демократія” та Центру молодіжних громадських організацій Волині „Наша справа”.
Святкування відбулося в рамках реалізації проекту „Інтеграція навколо традиції. Програма дій”, мета якого – налагодження тісних зв’язків та збереження ідентичності українців з Польщі та України.
Крім діаспори, яка є щирим прихильником української культури і традицій, участь у цій святковій вечірці взяли також Генеральний Консул України у Любліні Іван Грицак, представники Волинської обласної організації „Національний Альянс”, „Пласту” та інших молодіжних організацій. Очолив українську групу Сергій Годлевський – радник Луцького міського голови Богдана Шиби.
Святкування відбувалося у клубі „Диканька”. Гарний настрій та цікавий відпочинок усім присутнім забезпечили фольклорний колектив „Гудаки” із Закарпаття, чудова українська музика, дружня, привітна атмосфера, спільне виконання українських пісень та звичайно ж приємне, братнє товариство.
Як зазначив Сергій Годлевський: „Це лише початок! Проведення таких інтеграційних вечорів є надзвичайно позитивним явищем. Маємо реальну перспективу щодо продовження співпраці, проведення спільних акцій українців з тими нашими співвітчизниками, які проживають за межами держави. Адже усе це – заради поступу України та утвердження сильних позицій нашої Батьківщини”.
«Національний Альянс»