Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Антоній розділив Різдвяну радість з прихожанами храму Різдва Христового в Ізяславі

8 січня, на другий день Різдва Христового, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній розділив Різдвяну радість з прихожанами храму Різдва Христового в місті Ізяславі. Архіпастиря зустрічали вихованці недільної школи, яка діє при храмі. Після вітальних слів вихованців архіпастирю та вручення Різдвяних подарунків, які владика приготував дітям недільної школи, архієпископ Антоній звершив Божественну літургію. Під час Божественної літургії на малому вході, архієпископ Антоній нагородив настоятеля храму прот. Федора Пилипчука, за багаторічну працю на ниві пастирського служіння, орденом пПрп. Агапита Печерського III ступеня. В кінці святкового богослужіння Архіпастир звернувся до усіх присутніх з Різдвяною проповіддю та вітанням з великим, радісним святом Різдва Христового.
У свою чергу настоятель храму прот. Федір Пилипчик, який і одночасно є і благочинним Ізяславського округу, висловив щирі слова подяки архіпастирю за високу церковну нагороду та вітаючи від себе особисто, і від духовенства та мирян Ізяславського округу зазначив: „Щиро дякую Вам, Ваше Високопреосвященство за високу нагороду, якою Ви, мене сьогодні удостоїли, за Вашу Архіпастирську турботу, що Ви у ці великі святкові дні розділили з нами духовну радість Різдва Христового, вознесли безкровну жертву Господу Богу і Спасу нашому Іісусу Христу за весь люд, який в цей день зібравсь у цьому святому храмі, за вашу любов, молитви і нехай новонароджений Христос, якого ми в ці дня прославляємо, обдарує вас великими багатими милостями, здоров’ям довголіттям на мноії і благі літа”.
Того ж дня Архієпископ Антоній мав зустріч з представниками місцевої влади міста Ізяслава.