Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2007. КОСОВО. Архієпископ Августин поздоровив українських миротворців з Новим роком та Різдвом Христовим

5 січня розташування українських миротворців у Косовому відвідала українська делегація на чолі із заступником Міністра оборони України Владиславом Марі.
До складу делегації також увійшли заступник командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Григорій Саковський, голова Громадської ради при Міністерстві оборони України Анатолій Лопата, голова Всеукраїнської організації солдатських матерів Валентина Артамонова, архієпископ Львівський Галицький Августин.
На шляху до базового табору “Бреза” українського миротворчого контингенту, що знаходиться у населеному пункті Брезовиця муніципалітету Штрпце, представники української делегації ознайомилися з несенням служби нашими миротворцями на посту у селищі Драйківці. Цей населений пункт стоїть на умовному кордоні між сербським та албанським анклавами і в ньому співмешкають представники саме цих двох національностей.
У таборі “Бреза” гості зустрілися з особовим складом національної складової “УкрПолбату” та привітали українських миротворців з Новим 2007-м роком та Різдвом Христовим.
Голова Синоідального відділу Української Православної церкви по взаємодії зі Збройниими Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський Галицький Августин привіз з собою та передав нашим військовим ікони та церковну літературу.
А солісти Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України Наталія Бесараб, Наталія Заболоцька, Христина Охітва та Сергій Юрченко презентували нашим миротворцям музичний подарунок у вигляді концерту естрадної та народної музики.
Представники української делегації ознайомилися з умовами життя і побуту миротворців, зокрема, відвідали капличку, яку власноруч було побудовано на території табору “Бреза”.
Міністерство оборони України