Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2006. ЛУЦЬК.Відслужено панахиду по воїнах, які загинули під час бойових дій в Афганістані

У Свято-Покровській церкві, на прохання членів спілки ветеранів Афганістану, було відслужено панахиду по воїнах, які загинули під час бойових дій в Афганістані. Панахиду очолив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, йому співслужили викладачі Волинської Духовної Семінарії. Окрім ветеранів Афганської війни на панахиді молилися вихованці ВДС та учениці регентських курсів.
Звертаючись до присутніх з словом проповіді, владика Ніфонт зазначив: «Сьогодні ми молимося за душі синів Волинської землі, які поклали своє життя у безглуздій війні. І ми віримо, що вони відчувають нашу любов до них, чують наші молитви і бачать скорботу своїх сімей. Церква розділяє цю трагедію і молиться, щоб усім тим, хто загинув під час проведення бойових дій в Афганістані, Господь дарував вічний спочинок у Небесному Царстві».
«Щороку, починаючи з 1994, ми поминаємо наших соратників молитвою у Покровській церкві, — сказав заступник голови обласної спілки ветеранів Афганістану Юрій Мельник, — навіть день поминання обраний не випадково, адже саме в період з 25 по 27 грудня 1979 року в республіку Афганістан були введені Радянські війська і розпочалася кривава і нікому не потрібна війна. Проте молитовним поминанням військових побратимів наша діяльність не обмежується, ми також шукаємо джерела фінансування для посильної підтримки та допомоги їхнім сім’ям.»
Після завершення панахиди митрополит Ніфонт вручив кожному члену спілки та родичам загиблих видання Закону Божого.
Прес-служба Волинської єпархі