Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2006. ВІННИЦЯ. Подарунки від святого Миколая у дитбудинок привезли… на лімузині

Маленькі мешканці Літинського дитячого будинку з великим нетерпінням чекали дня святого Миколая, коли у гості до них мали приїхати старші друзі з недільної школи місцевого Свято-Миколаївського храму. Вони часто приїжджають до своїх підопічних з подарунками, зібраними ними та їхніми батьками, з віршами, піснями і жартами, якими намагаються зігріти маленькі серця, обділені батьківською любов’ю. Але на день святого Миколая і подарунки, і привітання бувають особливі. Не стало винятком і цьогорічне свято.
Після богослужіння і концерту, який відбувався прямо у храмі, учні недільної школи вже почали складати подарунки для дитбудинку на підводу, що мала довезти їх до місця призначення. Але раптом один з хлопчаків, зітхнувши, промовив: “От якби Миколай зробив, щоб ми привезли подарунки на великому лімузині, а не цьому старенькому візочку…” Для Святителя Миколая немає нічого неможливого, якщо щиро до нього молитися і гарно просити. Так постійно вчить своїх вихованців керівник недільної школи Неонілла Хортюк. Взявши благословення у настоятеля, вчителька почала телефонувати до Вінниці, а діти залишалися у храмі і молилися до святого Миколая. Нарешті вони почули добру новину: лімузин вже їде до них. На честь свята угодника Божого Миколая водій погодився приїхати до Літина безкоштовно і взяти участь у благодійній акції.
Незабаром діти вже були у салоні шикарного “Лінкольну” і з повним багажником різних солодощів мчали вулицями районного центру до своїх маленьких друзів з дитбудинку. А ті вже вітали гостей, виглядаючи зі своїх віконець.
Як завжди, першим привітав дітей зі святом настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Олег Макар, а потім вже діти, за допомогою віршів і пісень, розповіли історію святого Миколая своїм маленьким друзям. А після завершення святкового концерту його глядачі насолоджувалися ласощами від святого Миколая, танцювали, співали і гралися разом зі своїми гостями. Всі раділи, тому що святитель Миколай нікого не залишив цього дня без подарунку.
Прес-служба Вінницької єпархії