Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.12.2006. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Архієпископ Симеон відвідав будинок-інтернат для дітей-інвалідів

1 грудня архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон відвідав будинок-інтернат для дітей-інвалідів, що в селищі Голоби Ковельського району Волинської області. У цьому закладі мешкають 53 дітей- інвалідів.
Цього дня вихованці будинку-інтернату по-особливому зустрічали гостей – підготували гарний концерт. Акцію було приурочено до Міжнародного дня інваліда. Дійство відбулося в районному будинку культури. Виступаючі хоча й хвилювалися, адже їм вперше довелося виступати в такому залі, втім показали неабияку майстерність у співі й танцях, а головне – сміливість та наполегливу працю. Після концерту виступили численні гості: духовенство, представники обласної та районної влади, бізнесмени, які дарували для інтернату свої подарунки.
Владика ще раз закликав не тільки в окремі дні пам’ятати про обездолених людей, а кожного дня виконувати заповідь про любов до ближнього. «Міжнародний день інвалідів – не свято, а привід ще раз згадати про проблеми і потреби людей, які несуть тяжкий хрест інвалідності, – сказав архієпископ Симеон, – вони є нашими дітьми, братами та сестрами, отже потребують нашої любові й розуміння». Владика також подякував директору будинку-інтернату М. Пруду та всьому педагогічному колективу за важку працю догляду й виховання дітей-інвалідів.
Від єпархії архієрей подарував будинку-інтернату ікону Божої Матері та вніс грошову пожертву на потреби закладу.