Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2006. ВІННИЦЯ. Відроджується спалена місяць тому зловмисниками церква

У село Шевченково Літинського району після пожежі у храмі паломників приїздить все більше і більше. Вони відгукнулись на заклик допомогти відродити нову церкву замість навмисно спаленої місяць тому.
Нагадаємо: тоді невідомі вночі кинули у вікно церкви каністру з соляркою та підпалений квач і залишили записку, мовляв, не треба цієї святості, забирайтеся звідси. На щастя, чудотворна ікона, до якої приїздять православні з усієї України, Молдови, Росії, Білорусі, збереглася. А сама церква, що знаходилась у звичайній глиняній сільській хаті, вигоріла настільки, що відновленню не підлягала. Тому було прийнято рішення про відбудову нової на місці давно зруйнованого собору, де зараз стоїть колишній будинок святителя Модеста, котрий зцілився перед цією чудотворною іконою.
Поки йдуть ремонтні роботи, настоятель храму ієрей Володимир отримав благословіння служити на вулиці. І люди їдуть, незважаючи на погану погоду.
Ось і минулого вівторка проводилась нічна служба. Віруючі казали, що ніби малий Великдень був, настільки все урочисто відбувалося.
Цього разу православні, які приїхали з Вінниці, привезли у подарунок новій церкві 5 ікон: Спасителя, «Тайну вечерю», Миколи Угодника, Казанську та Семистрельну ікони Богородиці.
- Ці ікони, — сказав отець Володимир, — будуть у нас на головному іконостасі. Дуже хочеться подякувати усім, хто з щирою душею жертвує на відновлення храму. Кожна ваша копійочка записується, і ведеться облік. Передусім, сьогодні нам потрібні кошти на будівельні матеріали. На жаль, поки що правоохоронці не знайшли тих, хто підпалив нашу церкву. У нас можуть бути свої припущення, адже також ведемо своєрідне розслідування. Але не можу ні на кого говорити, поки немає офіційної відповіді.
Ірина Сушинська, газета “33 канал”