Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.11.2006. ТЕРНОПІЛЬ. Сектантами займеться cпеціальна комісія

Спеціальну комісію або робочу групу для вивчення проблеми нетрадиційних віросповідань створять в Бучацькому районі на Тернопіллі….
Спеціалісти мають визначити, чому сектанти відмовляються від світла, сучасного опалення, медичної допомоги та інших досягнень цивілізації, бо через це в Бучацькому районі найбільша дитяча смертність.
— За десять місяців поточного року на Тернопіллі вдома чи дорогою до лікарні померли 22 дітей. В області найбільший показник дитячої смертності є в Бучацькому районі, — розповідає начальник облуправління охорони здоров’я Володимир Курило. – Ті, що померли там, походять з з сімей віруючих неформальних конфесій. Вони відмовлялися від надання медичної допомоги, щеплень, втручання місцевих органів влади та прокуратури. Це велика соціальна проблема.
Саме тому депутат облради і заступник голови Бучацької обладміністрації Євген Курило запропонував створити комісію з вивчення процесів зомбування на глибинному рівні в сім’ях та общинах сектантів.
В їхніх сім’ях, як говорили на сесії облради 28 листопада, були випадки, коли діти помирали навіть від звичайного поносу.
Цікаво, що депутати спочатку пропозицію створити комісію не сприйняли, але коли їм роз’яснили, то віддали “за” 85 голосів із 106 присутніх.
Володимир Мороз, RIA.UA