Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2006. КИЇВ. Відбудеться презентація спільного альбому Ольги Богомолець та Ігоря Жука “Нас двоє”

Концерт, який відбудеться у палаці мистецтв “Український дім” 24 листопада о 19 годині, присвячено пам’яті Надії Світличної. У виконанні Ольги Богомолець та Ігоря Жука прозвучать як вже відомі твори, так і новий цикл духовних пісень.
За професією Ольга Богомолець, як і всі в її сім’ї, як знаменитий прадід Олександр Богомолец, ім’я якого носить Національний медичний університет — лікар. Її клініка лікує і рятує людей від небезпечних і недавно ще невиліковних хвороб шкіри.
Ольга Богомолець широко відома і як оригінальна, самобутня співачка з дивовижним, глибоким голосом. Вона виконує свої власні пісні на слова Ліни Костенко, Василя Стуса, Олени Теліги, Ярослава Лесива. Їй аплодували не тільки в рідному Києві, але і у Франції, Швеції, Польщі, Росії, Америці.
Виконує пісні Ольга Богомолець і разом з Ігорем Жуком – вже 15 років їх пов’язує творча співпраця. На концерті “Нас двоє” можна буде почути новий цикл духовних пісень Ігоря Жука. Як зазначає Ольга Богомолець, цей цикл – довга праця душі, яка звертається до Бога.
Взагалі пісенна творчість Ольги Богомолець – це краса, не засмічена повсякденням, це, нехай і тимчасове, руйнування жорстких координат реальності, це пейзаж настрою, в якому з печалі виростає гармонія. У її піснях – невловимий настрій, слово, яке народжується з тиші і стає піснею. Концерти Ольги Богомолець – як урок, який ніколи не можна вивчити, але завжди можна повторювати, вишукуючи красу і гармонію.