Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.11.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення Свято-Архангело- Михайлівського храму у своєму рідному селі

Блаженніший Митрополит Володимир з 20 по 21 листопада з архіпастирським візитом перебував на Хмельниччині. У рамках візиту Блаженніший Владика звершив чин освячення Свято-Архангело- Михайлівського храму, що знаходиться в селі Марківці Летичівського району Хмельницької області – на батьківщині Блаженнішого Митрополита. Нагадаємо, що Блаженніший Архіпастир ще змалечку ніс різні послухи при цьому храмі.
21 листопада, в день свята Собору Архістратига Михаїла і престольного свята рідного храму, Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію в Свято-Архангело-Михайлівському храмі. Його Блаженству співслужили керуючий єпархією архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел та священнослужителі благочинія. Блаженніший Митрополит Володимир привітав прихожан зі святом та подарував храму на молитовну пам’ять ікону преподобних угодників Києво-Печерських. “Вітаю вас з цим великим святом на честь всіх Небесних Сил безплотних, та нехай Господь збереже всіх вас молитвами і опікою ваших ангелів-охоронців”, – сказав Владика.
Предстоятель УПЦ подякував за труди настоятелю храму та тим, хто доклав зусилля, щоб цей храм було відновлено. В цей же день Блаженніший Митрополит Володимир відвідав марківське кладовище, де відслужив поминальну літію і молився за своїх батьків і всіх похованих тут.