Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2006. КИЇВ. Завершився конкурс творчості дітей-сиріт „Велике серце маленького життя”

10 листопада завершився конкурс творчості дітей-сиріт „Велике серце маленького життя”. Конкурс стартував в Україні 1 вересня цього року і є складовою частиною соціального проекту „Велике серце маленького життя”, ініційованого ГК „ФОКСТРОТ” спільно з Місією соціальної допомоги дітям Української Православної Церкви
Конкурс присвячено Року захисту прав дитини в Україні та підтримано Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерством освіти і науки, Міністерством культури і туризму України та Мережею громадської дії в Україні.
Мета соціального проекту – формувати засади духовності у дітей й через конкурс творчості відшукати та допомогти становленню юних талантів серед дітей, обділених батьківською любов’ю.
У конкурсі взяли участь діти-сироти, діти, позбавлені батьківських прав, вихованці дитячих будинків, інтернатів, будинків сімейного типу, дитячих розподільників та притулків з усіх регіонів України. Майже 5 тисяч письмових робіт та 8 тисяч робіт образотворчого мистецтва (малюнки, вишиванки, аплікації, живопис по склу, тканині) на тему „Духовний початок: надії та мрії” надійшли за цей час до організаційного комітету конкурсу.
8-9 листопада члени журі, до складу якого увійшли Зоя Чегусова (лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка), Микита Грох (заслужений художник України), Олександр Жовна (письменник та кінорежисер), Борис Жолдак (режисер, викладач кінодраматургії у Київському Державному інституті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого), Володимир Панченко (професор НУ „Києво-Могилянська Академія”), провідні журналісти популярних ЗМІ визначили переможців, яким будуть надані грошові премії та подарунки від організаторів.
1 грудня прес-служба ГК „ФОКСТРОТ” через інформаційні агентства оприлюднить імена переможців конкурсу, а 14 грудня у Музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу.
Організатори конкурсу запрошують бізнесменів та очільників громадських організації завітати до центрального офісу ГК „ФОКСТРОТ”, обрати на свій погляд найкращі роботи дітей-сиріт й назвати своїх переможців у власній, запропонованій ними, номінації, забезпечивши переможця винагородою. У оргкомітеті Всеукраїнського конкурсу творчості вихованців дитячих будинків та інтернатів „Велике серце маленького життя” чекають на пропозиції до 1 грудня.
Телефон оргкомітету конкурсу: 247-70-15
“Громадський простір”