Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2006. КИЇВ. Розпочала роботу Перша міжнародна православна книжкова виставка-ярмарок

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви,
Блаженнішого Митрополита Володимира в галереї мистецтв “Лавра” відбулось урочисте відкриття Першої міжнародної книжкової виставки “Святою стезею Не-стора Літописця”.
На початку церемонії було відправлено подячний молебень, який відслужили священнослужителі УПЦ – ігумен Феодосій (Снігірьов) та викладач Київської Духовної Академії архимандрит Гавриїл (Кризина) у супроводі хору київських духовних шкіл. Архимандрит Гавриїл передав від керуючого справами УПЦ, архієпископа Митрофана всім учасникам та відвідувачам, присутнім на відкритті виставки, по-бажання успіхів та натхнення у богоугодній справі розповсюдження в Україні друкованого слова Божого. Перед аудиторією виступив відомий письменник, кавалер ордена Нестора Літописця, Борис Олійник, який відзначив глибокий вплив сучасної православної літератури на громадянське суспільство і висловив надію, що сьогоднішнє свято стане справжнім духовним джерелом для усвідомлення народом України свого місця і призначення серед народів світу.
У виставці беруть участь монастирі та парафії УПЦ, єпархіальні видавництва, майстри церковних та народних ремесел з України, Росії, Білорусії та Києво-Печерський історико-культурний заповідник. Серед експонатів представлено великий вибір духовної літератури українських, російських та білоруських видавництв, в тому числі рідкісні бібліографічні видання, а також ікони, створені сучасними майстрами, предмети церковного вжитку, шитво, коштовності, кераміку, декоративні вироби з глини, ладан, кадильне вугілля та багато іншого.
Також у цьому святі православної культури беруть участь представники монастирів і парафій зі своїми старовинними та сучасними церковними ремеслами: Свято-Єлизаветінський жіночий монастир (м. Мінськ), храм Святої Великомучениці Варвари (м. Смоленськ), храм Іосафа Білгородського (м. Київ), Києво-Печерська Лавра, Свято-Троїцький Густинський монастир, Свято-Успенський чоловічий монастир, Свято-Різдва Богородиці – Білівський жіночий монастир; підприємства унікальні-шого церковного виробництва: ПП „Благовіщеньські майстерні”, братство св. рів-ноап. Кирила і Мефодія, ТОВ „Вітебські килими”, одне з найбільших в Україні книжкове товариство „LAIK”, „Центр Православної Книги”, Українське Біблійне товариство, видавництво «Дух і літера» та інші.
Виставка буде працювати до 12 листопада 2006 року за адресою: м. Київ, вул. Січ-невого Повстання, 17а, галерея мистецтв «Лавра». Вхід вільний.