Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2006.КИЇВ. Соціалісти з Київради борються з православ’ям

Голова фракції соціалістичної партії Київради М.Степанов ініціює відміну рішення Київради про будівництво православного храму на честь святого князя Володимира на перетині вулиць О.Гончара і Б. Хмельницького.
Черговий розгляд цього питання на засіданні Київради заплановано на 31 жовтня. З боку релігійної громади були виконані всі вимоги і одержані всі передбачені законодавством документи для втілення в життя започаткованої святої справи будівництва храму. На проектну документацію витрачено більше 200 000 гривень. У той же час на законно виділеній земельній ділянці групою невідомих осіб чиниться опір початку будівництва.
До речі, Українська Православна Церква як найбільша конфесія в Україні досі не має свого каффедрального собору у Києві. Нагадуємо, що існуючий Володимирський собор, який належав УПЦ, був брутально захоплений у 1992 році розстригою Філаретом (Денисенко М.А) і досі утримується розкольниками. Вірні УПЦ ніколи не намагалися силовими методами повернути свою власність і майно. А коли вони хочуть збудувати новий храм — їм чинять перешкоди.
Тому православна громада і настоятель Свято-Володимирського храму ієрей Андрій Миткалик звертаються до столичного мера Леоніда Черновецького і до депутатів Київради з проханням позитивно вирішити про будівництво храму в ім’я святого князя Володимира.