Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2006. ЛУЦЬК. Собор Всіх Святих землі Волинської відзначив престольне свято

Напередодні свята, 22 жовтня, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт з сонмом духовенства та віруючими пройшли урочистим хресним ходом від Свято-Покровської церкви до храму Всіх Святих Землі Волинської.
У день свята, 23 жовтня, Божественну літургію очолили керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай, архієпископ Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископ Львівський і Галицький Августин, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, архієпископ Почаївський Володимир, єпископ Білоцерківський і Богуславський Серафим, єпископ Мукачівський і Ужгородський Агапіт, єпископ Брестський і Кобринський Іоанн, єпископ Туровський і Мозирський Стефан і єпископ Хотинський Мелетій. Архіпастирям співслужили кілька десятків священиків. Вже стало традицією, що цього дня до церкви Всіх Святих Землі Волинської приходять не лише мешканці Луцька та Волинської області а й жителі сусідніх областей, адже територія стародавньої Волині колись охоплювала кілька областей сучасної України і частину території Білорусі. На свято також прибули викладачі Московського Православного Свято-Тихоновського Гуманітарного Університету.
Після хресного ходу і урочистого молебна архіпастирі привітали митрополита Ніфонта та громаду віруючих з престольним святом. Від голови Волинської обласної облдержадміністрації Володимира Бондара слова вітання передав його заступник Святослав Кравчук, зі словом вітання до присутніх, також звернувся депутат Верховної Ради України Анатолій Горбатюк. Окрім цього, архієпископ Львівський і Галицький Августин вручив дипломи чотирьом волинським випускникам Львівського філіалу Православного Свято-Тихоновського Гуманітарного Університету. Троє з них уже носять священний сан і служать на благо Церкви Христової.
Прес-служба Волинської єпархії