Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2006. КИЇВ. У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося нагородження переможців Всеукраїнського православного конкурсу дитячої творчості

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира та ініціативи Синодального Відділу УПЦ у справах молоді, в актовому залі Київської Духовної Академії відбулося урочисте нагородження переможців Всеукраїнського православного конкурсу дитячого малюнку і флористики. На урочистостях були присутні керуючий справами УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан, архієпископ Львівський і Галицький Августин, голова Синодального молодіжного відділу Української Православної Церкви єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, духовенство та учасники конкурсу.
Відкриваючи церемонію нагородження, єпископ Гурій розповів про конкурс, про величезну кількість робіт, які брали в ньому участь, що свідчить про творчий потенціал православних дітей.
Від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира з привітанням виступив архієпископ Митрофан, який зачитав вітальне послання учасникам фестивалю від Його Блаженства: “Шановні присутні, дорогі діти. Щиро вітаю вас в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, яка на протязі багатьох століть є духовною і культурною сердцевиною нашого народу, нашої Батьківщини. Тому символічно що цей фестиваль в рік захисту духовного світу дитини проходить в стінах всеправославної святині. Господь створив наш світ прекрасним і досконалим Недарма у чинопослідуванні таїнства хрещення Бог названий “Ізрядним Художником”, тобто особливим Художником. Господь є нашим Творцем і своєму найвищому творінню – людині, він заповідував берегти створений Ним світ і його красу. Сама природа, як найчудовіша картина, нагадує нам про свого Божественного Автора. Людина певною мірою теж є співтворцем, бо людська творчість – це Божий дар. Господь Бог дає людині заповідь трудитися. Без фізичної праці неможливо досягти добробуту, а без духовного вдосконалення спасти душу. Творчість і труд завжди ідуть разом. Без щирої віри в Бога творчість вироджується і стає бездушною, а труди марними. Отже, кожний митець, художник, скульптор, музикант, поет має творити все заради Божої Слави. Як оточуючий нас світ розповідає нам про Творця, так само і творчість має крок за кроком наближати нас до пізнання Бога і очищення душі. Сьогодні в своїх малюнках ви втілили свою творчі задуми. Намальовані храми Божі, природа, ваші рідні та близькі свідчать про те, що у ваших душах є іскорка Божа, є місце для вічного, доброго, світлого. Те, що ви сьогодні представили на конкурсі, нехай відбудеться і у вашому житті. Нехай ви станете тим поколінням українців, при яких православна віра стане духовною основою життя. Бажаю вам нових творчих успіхів, натхнення на вдосконалення ваших знань та вмінь. Нехай завжди ваші добра справи починає і супроводжує Боже благословення”.
З вітаннями також виступив архієпископ Августин, який, зокрема, відзначив: “Це дуже добра справа, яку ми організували за благословенням Блаженнійшого Митрополита Володимира та з ініціативи владики Гурія, який є головою Синодального молодіжного відділу УПЦ. Я сподіваюсь, це тільки початок, і в наступному році ми побачимо ще більше подібних цікавих робіт”.
Після привітань голова Відділу у справах молоді єпископ Гурій нагородив переможців Всеукраїнського православного конкурсу дитячого малюнку і флористики грамотами та подарунками. На завершення урочистостей відбувся благодійний концерт духовних піснеспівів, які виконали хористи академічного хору храму Різдва Пресвятої Богородиці Київської Духовної Академії та Семінарії під управлінням Сергія Радченка.