Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.10.2006. ВІННИЦЯ. Для забезпечення храмів вогнегасниками не вистачає коштів

Для того, щоб забезпечити всі храми Вінниці вогнегасниками, у єпархії просто не вистачає грошей, повідомив прес-секретар Вінницького єпархіального управління Владислав Демченко.
Тому в першу чергу ними забезпечують дерев’яні церкви, яких у місті дві, та храми, що являють собою певну історичну чи архітектурну цінність. Крім того, займисті предмети у храмах, що є особливо цінними, а також самі дерев’яні церкви періодично обробляють спеціальним розчином, що запобігає займанню.
Вогнегасники та первинні засоби вогнегасіння — пісок, лопата та сокира — мають бути як у господарських будівлях при культових спорудах, так і у самих церквах, — зазначив начальник прес-служби УМНС України у Вінницькій області Олександр Кутовий. — Адже небезпека займання є не лише у дерев’яних церквах. Близько 80% відсотків займань відбуваються через проблеми з електромережею. Перевірки дотримання правил пожежної безпеки у культових спорудах як міста, так і області відбуваються періодично, напередодні кожного великого церковного свята.
RIA.ua