Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.10.2006. ХАРКІВ. У місті відкрилася виставка «Я- художник»

Обласна художня галерея «Мистецтво Слобожанщини» при управлінні культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації до Дня художника присвятила виставку під назвою «Я- художник».
На виставці експонуються автопортрети відомих харківських художників, живописців та графіків: заслуженого діяча мистецтв України професора Василя Ганоцького, заслуженого діяча мистецтв України професора Євгена Єгорова, Ніни Вербук, Генадія Кавтарадзе Віктора Гауса та інших.
Зазвичай автопортрети можна побачити тільки на персональних виставках. Тематична виставка автопортретів не проводилася вже років з двадцять. Обласна галерея вирішила влаштувати художникам свято, адже для кожного з них автопортрет – спроба розкрити свою душу, висвітити риси свого характеру, розкривати глядачеві про себе та свої творчі уподобання.
Обласна картинна галерея має дружні зв’язки з Харківським єпархіальним управлінням. На річні виставки обласної галереї митрополит Никодим надає картини з своєї власної колекції, на відкриття виставок запрошується духовенство. Так і в цей раз на творчому вечорі був присутній священик Сергій Скубченко. В своєму слові він відмітив зв’язок Церкви і релігії з внутрішнім світом людини, який так виразно відкривається в такому виді мистецтва як автопортрет.