Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2006. ЛУЦЬК. Відбулася зустріч випускників Волинської Духовної Семінарії 2001 року

З цієї нагоди 17 жовтня у Свято-Покровській церкві Луцька була відслужена Божественна Літургія, яку очолив Ректор Волинської Духовної Семінарії, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. На сьогоднішній день майже всі з тридцяти дев’яти випускників 2001 р. прийняли священицький сан, багато з них закінчили вищі духовні навчальні заклади і працюють на благо Української Православної Церкви у різних її єпархіях. Окрім випускників, владиці Ніфонту співслужили почесний ректор ВДС протоієрей Петро Влодек та інспектор ВДС протоієрей Г. Шевчук.
Звертаючись з вітальним словом до присутніх, владика Ніфонт сказав:»Вже п’ять років минуло з того часу, дорогі отці, як ви закінчили Волинську Духовну Семінарію. Дев’ять років тому ви переступили поріг нашого навчального закладу і хвилювалися перед новим життям, яке відкривалося перед вами, а вже сьогодні вас покриває благодать Святого Духу. Добре, що ви зібралися для того, щоб подякувати Господу за минулі п’ять років, тому що причастившись, ви підете до вашої рідної Семінарії, подивитесь на неї, пригадаєте свою юність і оціните той час, який ви провели у її стінах та працю ваших духовних наставників, яку вони докладали для вашого виховання.За ці п’ять років ви набули певної мудрості та духовного досвіду і сьогодні поділитеся цим один з одним, а через кілька років, ще більш умудрені благодаттю Божою, зустрінетеся знову».
На згадку про зустріч владика Ніфонт подарував кожному випускникові копію ікони Божої Матері «Пантанаса», яку нещодавно було привезено з гори Афон до Луцька.
Прес-служба Волинської єпархії