Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.10.2006. КИЇВ.На Подолі побудують церкву в пам’ять загиблих у куренівській трагедії

Питання спорудження Свято-Троїцького храму на Подолі вже не перший рік непокоїть мешканців району. Нещодавно релігійна громада Української Православної Церкви парафії на честь Святої Трійці звернулася до керівництва району із проханням розпочати будівництво святині. Громада також запропонувала можливе місце для розташування майбутнього храму — сквер по вулиці Фрунзе, 99-а, що поблизу бювету. Минулої п’ятниці керівництво Подільського району разом із парафіянами обговорили нюанси зведення Свято-Троїцького храму в пам’ять безвинно загиблих мирян у трагедії 13 березня 1961 року.
Заступник голови Подільської районної у Києві ради Ольга Арканова зазначила, що землю у сквері, де нині планується спорудження храму, доводилося не раз “боронити”. Так, тут планували спорудити заправку, потім багатоповерхівку. Утім, Ользі Юріївні разом з громадою вдалося відстояти цей ласий для столичних бізнесменів клаптик землі. Тож якнайшвидше спорудження храму, на думку пані Арканової, врятує сквер від поглинаючої урбанізації.
Як розповів заступник голови Подільської районної у Києві державної адміністрації Віктор Чорний, наразі ще немає проекту і макету майбутньої церкви. А щодо архітектури, це буде невеличкий типовий храм.
Подільська громада одностайно проголосувала за необхідність спорудження храму.
“Хрещатик”