Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2006. КІРОВОГРАД. У Олександрії відкрито меморіальну дошку на честь відомого краєзнавця протоієрея Василія Никифорова

15 жовтня на приміщенні Олександрійського Свято-Покровського кафедрального собору урочисто відкрито меморіальну дошку на честь колишнього настоятеля Свято-Успенського собору міста покійного протоієрея Василія Никифорова, якого називають старійшиною краєзнавства регіону.
Отець Василій був викладачем Закону Божого у жіночій профгімназії, брав активну участь у громадському житті міста, багато працював в архівах, зустрічався зі знаменитостями того часу, мав чимало почесних титулів у галузях історії та археології. 105 років тому він видав книгу «Материалы к истории возникновения церквей в Александрийском уезде Херсонской губернии», яка і по нині є безцінним історичним джерелом до вивчення церковного життя та історії краю.
Освячення меморіальної дошки, за благословенням єпископа Кіровоградського і Олександрійського Пантелеімона, звершив настоятель Свято-Покровського кафедрального собору протоієрей Анатолій Яблонський.
Прес-служба Кіровоградської єпархії