Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2006. КІРОВОГРАД. Свято-Покровський кафедральний собор міста Олександрії відзначив 110-річчя від дня освячення храму

Святкове богослужіння з нагоди свята очолив єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон. За богослужінням владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Петро Сидора, настоятель собору протоієрей Анатолій Яблонський та священнослужителі Олександрійського благочиння.
В ювілейних урочистостях взяли участь голова Олександрійської міської ради О. Скічко та два колишніх мери – народний депутат С. Цапюк і заступник міністра агропромислового комплексу України В. Моцний.
Владика Пантелеімон щиро привітав учасників свята з ювілеєм і вручив, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, за заслуги перед Церквою та особистий вклад у відродження Свято-Покровського собору В. Моцному – орден преподобного Іллі Муромця, С. Цапюку — орден преподобного Нестора Літописця, заступнику міського голови В.Півняку – орден рівноапостольного князя Володимира.
Олександрійський Свято-Покровський собор має складну історію. У 1937 році цей храм був повністю зруйнований, але волею Божою десять років тому було відкрито новозбудований собор, перше богослужіння в якому відбулося 14 жовтня 1996 року. За ініціативи Кіровоградського єпархіального управління до 110-річчя освячення Свято-Покровського собору видано фотобуклет, який розповідає про його історію та сьогодення.
Прес-служба Кіровоградської єпархії