Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.10.2006. ПОЛТАВА. Благочинний Карлівського округу взяв участь в святкуванні Дня українського козатцтва

У день Покрова Божої Матері за благословення архієпископа Полтавського і Кременчуцького Филипа настоятель Свято-Пантелеймонівського храму м. Карлівки, благочинний Карлівського району протоієрей Віталій Ковалевський взяв участь в святкових заходах з нагоди Дня українського козацтва. Святкування, яке було започатковане цього року, із звичайного свята козацького куреня перетворилося на захід обласного значення. Його проведенням опікувалися міська та районна ради Полтавського району.
Обласний отаман Війська Запорізького низового Сергій Данілов у своєму виступі перед присутніми, яких було близько 1000 осіб, наголосив, що з дня відродження козацького руху на Полтавщині вся діяльність цієї громадської організації тісно пов’язана з Українською Православною Церквою. Урочисто та привселюдно був прийнятий в козаки голова районної ради Полтавського району Олександр Андрійович Яковенко. Священик благословив його і окропив святою водою.
У своєму виступі протоієрей Віталій Ковалевський наголосив на важливості спільної плідної співпраці полтавського козацтва і нашої Церкви. Отаман Сергій Данілов вручив отцю Віталію Козацький хрест III ступеня. Високої нагороди священик був удостоєний за великий внесок у відродженню козацьких традицій на Полтавщині.
Прес-служба Полтавської єпархії