Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.10.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик єпархії взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди відкриття меморіальної дошки у пам’ять фундатора Хмельницької Гуманітарно-педагогічної Академії Миколи Дарманського

13 жовтня на запрошення ректора Хмельницької Гуманітарно-педагогічної Академії та за благословенням архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія, секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди відкриття меморіальної дошки, яка була встановлена на будівлі Академії у пам’ять фундатора Хмельницької Гуманітарно-педагогічної Академії, заслуженого працівника і відмінника народної освіти і науки України, кандидата педагогічних наук, доцента, почесного ректора Хмельницького Педагогічного інституту Миколи Дарманського.
Протоієрей Олександр Дацюк відзначив, що Микола Дарманський був унікальною людиною, яка поклала усе життя на благо ближніх, несучи труди на освітянській ниві. Віруючі Подоляни пам’ятають його тому, що саме він, обіймаючи посаду заступника голови ОДА у 1995-1996 роках, сприяв передачі корпусів Свято-Преображенського жіночого монастиря с. Головчинці Церкві, дбаючи про духовне відродження та выдновленнявлення історичної справедливості».
На завершення було відправлено поминальну літію і освячено меморіальну дошку.
Прес-служба Хмельницької єпархії