Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.10.2006. КИЕВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь ікони Божої Матері “Нев’янучий цвіт”

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнішй Митрополит Володимир у співслужінні архієпископа Вишгородського Павла, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, звершив чин освячення храму на честь иконі Божої Матері “Нев’янучий цвіт” у селі Іванковичі Васильківського району Київської області. Блаженнішому Владиці спіслужили благочинний Васильківського округу протоієрей Василій Гоєнко, настоятель храму протоієрей Олексій Борисенко, а також священники благочинія і Київської єпархії.
Блаженніший Митрополит Володимир, звертаючись до пастви та прихожан, сказав: “Сьогодні ми освятили ще одну церкву на нашій рідній землі. На пам’ять про цю визначну подію хочу подарувати храму ікону всіх преподобних Києво-Печерських, і нехай молитвами угодників Божих благословення Господнє перебуває з усіма вами. Я хочу подякувати людям, які побудували цей храм, і всім тим, хто доклав зусилля, щоб сьогодні ми змогли звершити чин освячення цього місця, де Дух Божий живе і житиме вічно. Дай Бог, щоб люди, які переступатимуть поріг цього храму, знаходили відраду, втіху, зустріч з Богом і Божою Матір’ю. Тому що храм Божий – то є найсвятіше місце на землі, місце нашого єднання з Господом”.
Блаженніший Митрополит Володимир вручив меценатам будівницва новоосвяченого храму церковні нагороди, зокрема, народний депутат Іван Кириленко був нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира, а його дружина, Зінаїда Кириленко, – орденом Нестора Літописця.

Фото Максима Брусники